Opleidingen met subsidie

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden om voordelig een opleiding of training te volgen.

Lees hier alles over de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Header milenial man
Algemeen

Subsidies in het algemeen

Voor werknemers en werkgevers

Er zijn meerdere (subsidie)mogelijkheden in Nederland om voordelig een opleiding te volgen:

  • Het STAP-budget
  • NL Leert Door
  • Scholingsvoucher Rotterdam


Op deze pagina vertellen we je meer over deze regelingen. Speciaal voor werknemers én werkgevers.


STAP

De STAP-regeling is op 1 maart 2022 ingegaan. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van de scholingsuitgaven per 1 januari 2022. Het STAP-budget bedraagt maximaal 1000,- per jaar per persoon.

NL Leert Door
Tot 17 maart 2023 is het ook nog mogelijk voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kosteloos een opleiding te laten volgen via de subsidieregeling NL Leert door. NL Leert Door kent ook enkele vormen van 'sectoraal maatwerk', opleidingen voor een specifieke groep. Adfiz Vliegende Start is hier een voorbeeld van.

Scholingsvoucher Rotterdam
Woon jij in de regio Rotterdam? Dan biedt deze scholingsvoucher de mogelijkheid om jouw scholing te betalen, tot een maximumbedrag van 2.500 euro.

Speciaal voor werkgevers
Willen jouw medewerkers graag een training, opleiding of cursus volgen? Of wil je een nieuwe medewerker een opleiding met subsidie aanbieden? Neem dan contact op met onze onze afdeling Incompany en/of je accountmanager om de mogelijkheden bespreken. Goed werkgeverschap is, vooral in tijden van schaarste aan arbeidskrachten, van groot belang. Een gesubsidieerde opleiding is een mooie opstap naar een nieuwe carrièrestap.

Over de STAP-regeling

Het STAP-budget

Het STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) biedt mogelijkheden om met behulp van een subsidie een scholingstraject te starten als je wilt doorontwikkelen in jouw carrière, wilt omscholen of je werkzoekend bent. De overheid stelt de subsidie beschikbaar om werkenden en werkzoekenden te ondersteunen in het versterken van de arbeidsmarktpositie. Een sterke arbeidsmarktpositie start immers met de juiste scholing!


Met het STAP-budget maak je vanaf 1 maart 2022 kans om €1.000,- gesubsidieerd te krijgen bij het starten van een scholingstraject. Er wordt door de overheid ongeveer 200 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Hiermee worden ongeveer 200.000 verstrekkingen van €1.000,- toegekend, verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen.

Meer weten over het STAP-budget? Lees hier meer!

STAP-budget
STAP-budget
Over de NL Leert Door-regeling

NL Leert Door

Met de NL Leert Door-regeling kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp'ers (vanaf 18 jaar) kosteloos een training of opleiding volgen. Juist nu, ten tijde van de coronacrisis, is het belangrijk om te blijven ontwikkelen.

Binnen de NL Leert Door-regeling zijn er in totaal tussen de 50.000 en 80.000 gratis scholingstrajecten beschikbaar. Houd er rekening mee dat niet alle opleidingen en trainingen meedoen in deze regeling. Bekijk de NL Leert Door-website om het deelnemende aanbod te bekijken en te boeken. Het werkt volgens het principe ‘zolang de voorraad (lees: subsidie) strekt’ dus wees er op tijd bij. Want vol = vol.

Lees hier meer over de NL Leert Door-regeling.

#Nietshoudtmijtegen
Over de scholingsvoucher

Scholingsvoucher Rotterdam

Woon jij de regio Rotterdam en wil je iets nieuws leren, dan ben je bij Scholingsvouchers010.nl van de Gemeente Rotterdam aan het goede adres. Met een scholingsvoucher kun je je scholing betalen, tot een maximumbedrag van 2.500 euro. Zo krijg je de mogelijkheid om kosteloos bij of om te scholen binnen een kansrijke sector.

Het aanbod van Lindenhaeghe is – via platform Edubookers – ook te vinden op scholingsvoucher010.nl. Bekijk de website voor de voorwaarden.

Rotterdamse Scholingvouchers2