Alle Wft-opleidingen

Ontdek, Ontwikkel, Ontplooi

Welkom
Alle Wft-cursussen en -studievormen op een rij

Over onze Wft-trainingen en Wft-opleidingen

De Wft (Wet financieel toezicht) kent negen Wft-modules. Deze modules leiden tot verschillende beroepskwalificaties. Welke module jij kiest, hangt af van het werk dat je (wilt) doen. Als je adviseert, is er een (Wft-)diplomaplicht. En een (PE-)onderhoudsplicht. Meer daarover lees je bij het kopje Over het vakbekwaamheidsbouwwerk. Daarnaast ben je verplicht je kennis up-to-date en actueel te houden. Dit heet de Permanent Actueel (PA)-eis.

Tip! Meer lezen over de Wet financieel toezicht en andere vormen van toezicht? Bekijk onze speciale Wft | Toezichtwet-pagina.

Verschillende Wft-studievormen en Wft-opleidingen
Bij Lindenhaeghe studeer je altijd op de manier die bij jou past. Klassikaal, onder begeleiding van één van onze professional trainers of thuis online op het moment dat het jou uitkomt met Slim Leren.

Klassikaal
Bij onze klassikale Wft-opleidingen sta jij centraal. Aan de hand van jouw vragen gaat de trainer het gesprek aan. Kennis wordt gedeeld aan de hand van praktische voorbeelden en interessante cases. De lesvormen zijn interactief en afwisselend en opdrachten worden in groepjes of individueel opgepakt. Er is veel ruimte om te oefenen met casuïstiek. We bieden verschillende Wft-cursussen aan, je kunt kiezen uit Wft-opleiding of een Wft-examentraining.

Online | Digitaal
Studeer jij liever op afstand? In je eigen tempo? Met onze online Wft opleidingen is het mogelijk. Kies voor een Virtuale Classroom om het gevoel van een klassikale training 'thuis' te ervaren of voor een 100% online training of een Wft E-learning om volledig tijd- en plaatsonafhankelijk te studeren. Wat je ook kiest, er is altijd een trainingsvorm die bij jou past.

Meer over de klassikale Wft trainingsmogelijkheden lees je hier en meer over onze online Wft cursussen lees je hier.

Alle Wft trainingen op een rij

Over het vakbekwaamheidsbouwwerk

Waarvoor staat Wft?

In de Wet op het financieel toezicht (Wft) zijn de regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. Naast regels en voorschriften bevat de Wft-vakbekwaamheidseisen.

Wft Vakbekwaam = diplomaplicht

Het uitgangspunt bij deze eisen is dat alle klantmedewerkers in een financiële onderneming vakbekwaam moeten zijn. Voor klantmedewerkers die adviseren, geldt een diplomaplicht. Met een diploma én de van toepassing zijnde PE-certificaten kom je in aanmerking voor een beroepskwalificatie. Zonder geldige beroepskwalificatie mag je niet adviseren.

Hoe werkt het Vakbekwaamheidsbouwwerk?
In het zogeheten vakbekwaamheidsbouwwerk kun je aflezen welk diploma je nodig hebt om voor een beroepskwalificatie in aanmerking te komen. Je kunt hier ook zien welke PE-examens er bij jouw diploma horen.
De meeste adviseurs beginnen met de module Wft Basis. Na Wft Basis stromen veel professionals door naar Wft Schade particulier of naar Wft Consumptief krediet. Tegenwoordig mag je met de beroepskwalificatie Wft Hypothecair krediet ook adviseren op het gebied van Consumptief krediet. Ben jij in het bezit van meerdere Wft-diploma's, dan ontvang je automatisch de bijbehorende adviseur-beroepskwalificatie. Met een adviseur-beroepskwalificatie mag jij adviseren binnen het betreffende Wft-gebied.

Overzicht Wft modules
Met onderstaande opsomming brengen wij de mogelijke adviseurberoepskwalificaties in kaart. Het diploma Basis geeft geen beroepskwalificatie. Er rust ook geen PE-plicht op dit diploma.


*Sinds 1-4-2019 mag een Adviseur Hypothecair krediet ook adviseren op het gebied van consumptief krediet.

De beste trainer voor al jouw PE Wft opleidingen; Anouk!
Shutterstock 1019723767
Contact met Lindenhaeghe Neem contact op
Met een Wft cursus van Lindenhaeghe bereid jij je goed voor op het examen

Vragen of opmerkingen?

Ons supportteam zit voor je klaar

Twijfel jij met welke Wft module jij moet starten? Of wat je vervolgstap kan zijn? Of heb je een andere vraag bijvoorbeeld over het vakbekwaamheidsbouwwerk? Kijk eens naar onze pagina veelgestelde vragen vragen of neem contact met ons op.